utazzunk

Friss topikok

  • Krm Istvan: Izland csodaszép lehet. Tetszik nagyon a blogod amúgy, a többi bejegyzés is igazán érdekfeszítő. I... (2014.02.11. 14:16) Reykjavik
  • peliatan: Szia! Köszönöm és méltányolom szorgalmadat. Nem hiába írtad le, érdemes és érdekes volt olvasni. A... (2013.10.26. 19:23) Irán, Iraq 2.
  • AzUtazó: @malenykij polgar: Nem csak az árakkal volt probléma. (2013.09.19. 09:42) Irán, Iraq 1.
  • tg_mak: blog.sleepinginairports.net/2013/02/18/scientists-say-to-let-farts-fly-on-airplanes :) (2013.03.10. 00:43) Palesztina
  • AzUtazó: @ibizavida: Ez olyan köszönjük Emese hozzászólás volt. (2012.05.06. 16:15) Ibiza

2010.10.16. 15:25 AzUtazó

Következő időszak körülbelüli útiterve

Mielőtt bárki mondaná. TUDOM zsúfolt. De ez van ezt kell szeretni.

Október 19-én délután érkezek Kuala Lumpurba. KL-ben két éjszakát fogok tölteni, de csak azért mert úgy is lesz még itt jó pár napon. 21-én éjszaka 11kor tovább indulok Penangba busszal, így két legyet ütök egycsapásra. Penang elméletileg szép hely a szállásom a sziget észak-nyugati csücskében Teluk Bahang városába lesz, ami egy köpésnyire van a szomszédos nemzeti parktól. Három nap eltöltése után a negyedik nap délutánján indulok vissza Kuala Lumpurba, egyenesen a reptére, ahonnan másnap kora reggel 6-kor repülök Siem Reapbe.

A másik útiterv, amit még itthon kellett kitalálnom az az indiai és így fog kinézni, megközelítőleg:

November  11.  Délután érkezés Kolkattába.

November 12. Este

indulás New Jalpaiguriba érkezés másnap reggel.

November 13. Reggel indulás Darjeelingbe érkezés délután

November 14. Darjeeling

November 15. Vissza New Jalpaiguriba, majd délután tovább Agrába

November 16. Utazás

November 17. Érkezés Agraba hajnali  1kor.

November 18. Tovább utazás Coimbatoreba

November 19. Utazás

November 20. Érkezés reggel tovább Udagamandalamba érkezés délben (innentől kicsit kérdéses még)

November 21. Érkezés Bangaloreba kora reggel.

November 22. Éjszaka utazás Singaporeba.

 Ez a kis szösszenet több, mint 6000km és Sleeper class vagonokban az ára 7000ft

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr972375973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.10.17. 01:10:12

17-en hajnalban tamadj meg egy hotelt 2-3 ora alvasra, utana reggel 6-kor kotelezoen legyel a bejaratnal jegyet venni (semmit, de tenyleg SEMMIT ne vigyel a penen, igazolvanyokon es a fenykepezogepen kivul, kulonben nekiallnak szopatni a biztorok, es fel orat is elbaszhatsz a cecora). A Taj megtekintheto max 2 ora alatt, annyi ido mulva mar unni is fogod, irany vissza a hotel, bizniceld le, hogy neked du/este megy a vonatod, addig hadd maradhass aludni (+150-200 rupia cirka). Igy plusz egy napot nyersz, amit hagyj a hegyekre delen.

Alternative allj meg Varanasi-ban Agra fele menet.

Bangalore-ra ne vesztegess idot, reggel erkezes, este repterre.

A riksasokat ne hagyd, hogy lehuzzanak, egy varosi ut cirka 50-70 rupia (6-7km!), Agraban a vasuttol a Taj Ganj-hoz max 100. Alkudj kemenyen, vonogasd a vallad, es setalj el. Elvbol.

Es vegul egy jotanacs: a sleeper classt felejtsd el, romantikusnak hangzik, de nem az. Plane ezen a halalmeneten. Sleeperen kurvara ugyelni kell a cuccodra, plane egyedul, ezzel kenyelmetlen lesz az az az apro agy (nem apro gyereknek neznelek a fotok alapjan). A sleepert minden alkalommal elozonlik azoknak, akiknek nincs is jegye oda, szo szerint minden talpalatnyi helyen aludni fognak. Ha a horkolast nem birod, akkor meg fuldugoval is felejtos.

De ami a leglenyegesebb a 2AC melett: mindig, mindig van mukodo konnektor minden agycsoport korul. 30-sok ora osszezarva nem vidam az egyszeru indiaiakkal, meg ha jo fejek sem. Egyszeruen nem hagynak elni. En probalkoztam az osszes osztallyal, egy-egy ejszakara bevallalhato a Sleeper, de 12 oranal tovabbra mindig 2AC. Nem sznobsagbol vagy mert turistakent megengedhetem magamnak, hanem mert sokkal tobbet er az, hogy kipihenhetem magam.

A 3AC nem eri meg, gyakorlatilag sleeper csak ablakokkal, de altalaban nincs kakao, es oda vesz jegyet az osszes felkapaszkodott, tenyleg kocsog arc.

A 2/3AC-hoz fontos, hogy elozo nap, de inkabb 2 nappal korabban vedd meg, mert ott miutan kiosztjak a helyeket, nem vehetsz akkor sem, ha lenne szabad. Ja, es letezik egy "turist quota", amit altalaban az utolso pillanatokban is lehet kapni, csak kulfoldi turistak vehetik (utlevel szukseges). Vonatonkent valtozo, Sleeperre mingig tartanak fent, de gyakran 1AC-ig bezarolag mindnere. Waitlisten is altalaban elore szoktak katapultalni az osszes indiai ele, ha odaig fajul a helyzet.

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2010.10.18. 05:25:12

@KennyOMG: Előre is köszi a jó tanácsokat! Megfogadom őket. amúgy meg interneten akartam lefoglalni a jegyet, de nem lehet magyar bankkártyával foglalni :(

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.10.19. 14:45:36

No prob. Neked abbol a szempontbol jo a helyzeted, hogy elore meg tudod venni az osszes jegyed.
süti beállítások módosítása